16 -December -2018 - 11:49

Start seizoen 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag, 05 april 2010 15:33

Het nieuw seizoen is gestart!

Eindelijk, het is weer zover. Het lenteweer maakt het terug mogelijk om stapconcerten te organiseren.

De kermis van Evergem is een traditionele opener. Gelukkig speelden de weergoden het spelletje deze keer goed mee. Fris, een flinke bries maar droog. Beter kan het seizoen niet starten.

Het kermiscomité van Evergem had er alles aan gedaan om het evenement succesvol te laten verlopen. Zo was er in de voormiddag een concert georganiseerd, verzorgd door onze collega’s van Iever En Eendracht Sleidinge. In de namiddag werd een folklorestoet voorzien. De veiligheid tijdens deze stoet werd gegarandeerd door een vlotte samenwerking van de lokale Evergemse politie met de vrijwilligers van de Verbroedering Civiele Bescherming.

De straten van Evergem werden autovrij gemaakt en om 14u45 stipt vertrok de stoet. Voorop de vrolijk dansende Debbauts reuzen gevolgd door onze fanfare. Wij werden op onze beurt op de voet gevolgd door een reuze grote paashaas die de allerkleinsten gelukkig maakte met prachtig gekleurde paaseitjes. De stoet werd afgesloten door een mooie groep historische legervoertuigen, die maar al te graag hun sirenes lieten loeien om de Evergemse bevolking duidelijk te maken dat er iets speciaals aan het gebeuren was.

Voor sommigen onder ons was deze seizoensopener wel heel speciaal. Zo was het niet alleen de eerste maal dat Michiel De Coninck dirigeerde tijdens een stapconcert, maar voor een 4-tal onder ons was het zelfs de eerste keer dat ze konden deelnemen aan een stapconcert. Moeilijker dan verwacht, maar zeer leuk waren hun eerste commentaren. Hopelijk hebben ook zij nu de microbe te pakken en mogen we hen op de volgende stapconcerten terug welkom heten.

Van links naar rechts: Renilde Cant, Michiel Patyn, van Pol Tammara en van Pol Jacobus (familie van de reus ?)

Laatst aangepast op dinsdag, 21 september 2010 18:45