you are here:

28 -September -2020 - 07:13

Inschrijvingen

Registreren

Login

Interactief

Wie is Online?

None
Folklorestoet Eeksken PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Patrick De Coninck   
dinsdag, 01 juni 2010 16:05

Zondag 30 mei, 14u30. Een miezerige regen, een koude wind en geen zon. Het ideale weertje om een uitstapje te doen met de fanfare. We waren immers uitgenodigd om deel te nemen aan de folklorestoet in het Eeksken.

De organisatie had de verkeersproblematiek goed aangepakt. Iedereen kon parkeren aan de reuze tent en we werden dan per bus naar de plaats van vertrek gebracht, melkerij Campina. Het mindere weer zette er toe aan om het laatste, nog niet geteste attribuut van ons uniform boven te halen, onze regenjasjes. Voor de eerste maal konden onze muzikanten hun regenoutfit passen.  Iedereen in het zwart, met het witte WIK embleem op de linker borst, wat een imponerende groep.

De organisatie bracht, in nauwe samenwerking met de lokale politie en de verbroedering Civiele bescherming,  eerst de reclame stoet in beweging,  gevolgd door de folklore stoet waarin WIK de vijfde plaats bezette. Onze eerste muzikale tonen moeten de weergoden gelukkig gemaakt hebben. De opklaringen werden steeds talrijker en na een tijdje kon het aanwezige publiek langs de weg,  genieten van een mooie blauwe hemel. De wind bleef wel sterk aanwezig waardoor onze vaandrig meerdere malen een partijtje moest worstelen met zijn vlag om de stoet niet vroegtijdig te verlaten.

Toen we, na een lange wandeling, terug voorbij de feesttent kwamen, was het ondertussen zo’n mooi weertje dat we vlug besloten onze regenjasjes uit te trekken  en het vervolg van de uitstap in het normale uniform af te werken. Tijdens onze terugtocht naar de tent kon je de toeschouwers horen denken  Die fanfare hebben we nog niet gezien, waar komt die ineens vandaan”.

Aangekomen aan de tent bood de organisatie ons een verfrissing aan, waarna we nog eens ons beste beentje voorgezet hebben in de tent en de aanwezigen hebben laten genieten van wat flinke marsmuziek.

Commentaar (0)

RSS feed Commentaar

Schrijf commentaar

kleiner | groter

busy
Laatst aangepast op dinsdag, 01 juni 2010 16:18