you are here:

28 -September -2020 - 08:04

Inschrijvingen

Registreren

Login

Interactief

Wie is Online?

None
WIK op de fiets PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Patrick De Coninck   
zondag, 12 september 2010 09:12

Zaterdag  28 august 12u45. Het startschot van de tweede editie “WIK op de fiets”.

Het weer speelde alvast  goed mee, afwisselend bewolkt, een leuk briesje en de juiste temperatuur. Door omstandigheden was het aantal deelnemers aan de fietstocht beperkt tot 9. Ondanks het beperkte aantal zat de sfeer er direct in toen we vertrokken richting Kluizen. Dieter had terug het nodige materiaal opgehaald bij de politie en al snel ontpopten hijzelf en Nick zich als volwaardige wegkapiteins.

De tocht liep rustig verder langs autoluwe wegen en op een bepaald moment verlieten volledig de verharde weg om tussen de maïsvelden door te laveren. Na een tijdje onverhard, waar iedereen verwoede pogingen deed om te herkennen waar we ons juist bevonden, kwamen we terug op gekend grondgebied Sleidinge. In de Cardijnlaan had Dieter een eerste stop voorzien. We werden Bij Nick en Cindy ontvangen alsof het kermis was. Naast een verfrissend drankje konden we onze honger stillen aan zelfgebakken taart en vlaai.

Na een verkwikkende stop werd de caravan opnieuw in gang getrokken richting Waarschoot. Net voor het binnenrijden van Waarschoot boog Dieter echter links af om zo langs de Lieve te komen. Prachtig rijden langs de Lieve en aangezien deze weg volledig autovrij is kon iedereen naar hartenlust naast elkaar rijden om zo de perikelen van Wippelgem kermis nog eens te bespreken. Het was alsof we nog maar net vertrokken waren, maar na ongeveer 12 km kwamen we aan de tweede stop, de Akkerhoeve. En echte aanrader voor wandelaars en fietsers. Naast het bijvullen van het verloren lichaamsvocht lieten enkelen onder ons zich ook verleiden tot een pannenkoekje.

Ik weet niet juist hoelang we in de Akkerhoeve gebleven zijn, maar het werd precies donker. Dat kwam echter niet door het late uur, maar wel door donkere regenwolken die vervaarlijk onze richting uitkwamen. Na een paar minuutjes fietsen was het dan zover, onze eerste regenbui. Gelukkig konden we schuilen onder bomen langs de weg en verdween de regenbui even snel als ze gekomen was.

Na een paar, voor velen onder ons onbekende wegeltjes in Belzele, kwamen we aan op de laatste stop plaats, de woonplaats van onze voorzitter. Ook daar werden we goed onthaald met een drankje en hapje.  Hier kende onze groep een explosieve stijging van het aantal deelnemers. Voor het laatste deel van de tocht, 10 km, pikten de voorzitter, zijn echtgenote en 3 kinderen in, en werd het laatste deel aangevat.

Met een aangepast tempo, wegens de allerjongsten onder ons, kwam Wippelgem langzaam dichterbij.  Dieter speelde direct in op de gewijzigde omstandigheden en wijzigde het parcours. Eenmaal aangekomen op het eindpunt, Het Karakter,  werden we zoals de vorige editie ontvangen met lekkere broodjes.  Er werd nog vlot nagepraat over de tocht en we kwamen unaniem tot het besluit, leuke ervaring en voor herhaling vatbaar.

Commentaar (0)

RSS feed Commentaar

Schrijf commentaar

kleiner | groter

busy
Laatst aangepast op zondag, 12 september 2010 09:52