you are here:

28 -September -2020 - 07:54

Inschrijvingen

Registreren

Login

Interactief

Wie is Online?

None
11 november 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Patrick De Coninck   
zaterdag, 13 november 2010 10:10

Traditie

11 november, herdenking van het einde van “den groten oorlog”.

Wippelgem is welgeteld nog 2 oud-strijders rijk. Het is voor de kranige oudjes, Frans en Henri De Coninck, een dag waar ze naar uitkijken. Het gure herfstweer gooide dit jaar echter roet in het eten en Frans koos wijselijk voor de warmte van zijn woning boven de koude rukwinden en de dreigende regen.

De fanfare trotseerde samen met de afgevaardigde van de gemeente , Dhr. Joeri De Martelaere, de afgevaardigden van de NSB, de familieleden van de oudstrijders en de jongens en meisjes van de gemeentelijke basisschool het herfstweer om naar jaarlijkse traditie hulde te brengen aan de gesneuvelden van de beide wereldoorlogen. Na de woorddienst begaf de fanfare, gevolgd door alle aanwezigen, zich naar het kerkhof om aldaar hulde te brengen aan de gedenksteen voor de 4de Lansiers .

 

In zijn toespraak wees Dhr. De Martelaere er nogmaals op dat verdraagzaamheid en tolerantie de enige wapens zijn tegen zinloze oorlogen. Ook dit jaar was er een delegatie van het 2de Regiment Lansiers aanwezig bij deze viering.

De gemeentelijke afgevaardigde nodigde nadien alle aanwezigen uit om samen wat verder te praten in zaal “De vier linden”. Alle aanwezigen werden door de gemeente een traktatie aangeboden. De twee oud-strijders hadden geen enkel probleem om met hun verhalen van toen de aandacht van de aanwezigen op te eisen. Ook de militairen luisterden aandachtig naar de verhalen over het reilen en zeilen van de 2 negentigers.

 

Laat ons hopen dat we nog vele jaren, in het samenzijn van onze oud-strijders, 11 november kunnen vieren op Wippelgem

 

 

 

 

Commentaar (0)

RSS feed Commentaar

Schrijf commentaar

kleiner | groter

busy
Laatst aangepast op zaterdag, 13 november 2010 17:11