16 -December -2018 - 11:52

St-Cecilia 2010 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag, 05 december 2010 10:45

Een nieuw kleedje

Na enig overleg binnen het bestuur waren we het eens geworden, ons St-Cecilia feest kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Zoals in elk groot bedrijf werd onmiddellijk een werkgroep samengesteld om na te gaan wat de mogelijkheden waren.

Na vele uren brainstormen kwam de werkgroep tot de conclusie dat het feest spreiden over 2 dagen niet de juiste keuze was, dus er werd gekozen voor de zondag voormiddag. Het traditionele concert in de kerk kon natuurlijk niet ontbreken. Aangezien het concert in de kerk vroeg in de morgen doorgaat, moest de periode tussen het concert en het feestmaal overbrugd worden. Hoe kan je dat beter doen dan met een receptie. Zo krijgen alle aanwezigen ruim de tijd om, met een glaasje bubbels in de hand, een babbeltje te slaan met diegenen die ze al een tijdje niet meer ontmoet hebben. Aangezien de sfeer er dan wel zou inzitten werd er beslist om dit door te trekken naar de tafels. Niet langer lange rijen, maar een gezellige kris kras opstelling van mooi versierde tafels moest daar voor zorgen.

En uiteraard mocht er niks gewijzigd worden aan de kwaliteit en het aanbod van feestmaal. In tegendeel, de leden van de werkgroep waren het unaniem eens dat we op zoek moesten gaan naar een “wow” effect. De invloed van de vele kookprogramma’s op televisie was direct merkbaar. Termen als “cuisson” en “de juiste gaartijd “ vlogen ons om de oren.

Zaterdag morgen 20 november. De leden van werkgroep komen samen in Zaal De molen. Iedereen krijgt een taak toegedeeld en we gaan van start.

Het is eventjes zoeken om de tafels op de juiste plaats te krijgen. Langzaam maar zeker word de zaal omgetoverd tot een omgeving waar menig horecazaak jaloers op mag zijn. Meer ervaren bestuursleden keken toe en zagen dat het goed was.

Zondag morgen 21 november 7.45. De muzikanten stromen toe in de kerk. Onze dirigent, Joeri Van Hove, gaf de laatste instructies en zorgde er voor dat de talrijk opgekomen kerkgangers vergast werden op een mooi concert. Ook tijdens dit concert was er een nieuwigheid. Voor het stuk “Highland Cathedral” waren twee doedelzakspelers aanwezig, die het aanwezige publiek aangenaam wisten te verrassen.

Na de muzikale viering trokken de gasten naar zaal De Molen waar voor velen de verrassing groot was. De aankleding van de zaal, een open receptie en een volledig nieuwe tafelschikking. De eerste “wows” rolden over de tongen.

Na een gezellige babbel vroeg onze voorzitter het woord om naar goede gewoonte onze verdienstelijke leden in de bloemetjes te zetten. Dit jaar was wel zeer speciaal. Zo mochten we maar eventjes 8 leden naar het podium roepen. Het kristallen ereteken (15 jaar dienst) voor Kenny Boone, het zilveren ereteken (25 jaar dienst) voor Cindy Claeys, het robijnen ereteken (40 jaar dienst) voor Hendrik Bruggeman, het saffieren ereteken (45 jaar dienst) voor Arsene Boone, Robert Willems en Freddy Sierens, en als klap op de vuurpijl, het briljanten ereteken (65 jaar dienst) voor Albert De Keyzer en Jozef de Clercq.

Deze gebeurtenis is wel heel speciaal en vraagt dan ook om iets extra. Zo was de werkgroep er in geslaagd om, naast een ruime vertegenwoordiging van het gemeentebestuur, ook de voorzitter van Vlamo, en, onze minister van cultuur Joke Schauvliege, tot bij ons te krijgen.

Toen na het officiële gedeelte bleek dat het traditionele diner vervangen was door een zeer uitgebreid buffet volgden er nog een paar “wows”.

Als afsluiter had de werkgroep gekozen voor, hoe kan het ook anders, iets typisch Wippelgems. De Rozenen Chambrans gaven, begeleid door Wippelgemse muzikanten, het beste van zichzelf en brachten vrolijke Wippelgemse liedjes.

Tot slot wenst de werkgroep, het voltallige bestuur en de muzikanten alle ereleden, sympathisanten en medewerkers te bedanken en zeggen we volmondig

“op naar de volgende editie”.

Laatst aangepast op zondag, 05 december 2010 11:45