you are here:

31 -October -2020 - 23:11

Inschrijvingen

Registreren

Login

Interactief

Wie is Online?

None
Severine Sierens PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 10 april 2009 21:49

Dirigente Severine Sierens


Severine Sierens startte haar muzikale studie op 8-jarige leeftijd aan de Kunstacademie van Zomergem, waar ze eerst voor viool koos. Op 11-jarige leeftijd schakelde zij over op klarinet en ging ze les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze bij Stefaan Cornelus.

In 2007 behaalde Severine haar Masterdiploma aan het Lemmensinstituut bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Naast klarinet specialiseerde Severine zich op esklarinet bij Dhr. David Van Maele en volgde ze een jaar les basklarinet bij Dhr Marc Kerckhof. Momenteel studeert Severine aan het Conservatoire Royal de Liège.

Naast haar opleiding volgde Severine ook masterclasses bij Freddy Arteel, Robert Spring, Robert Walzel, Louis Rossi, Howard Klug, Thomas Friedli, Thomas Röthlisberger, Eli Eban, Michel Arrignon, Hideaki Iwai, Marie Picard, Fan Lei en Jan Guns.

Severine nam al succesvol deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo werd ze in 2000 Provinciaal Kampioen op de solistenwedstrijd van Fedekam en in 2001 kaapte ze ook de Nationale titel weg.  Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver en halve finaliste tijdens de 12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi in 2014 in Todi.

Severine werkte reeds als freelance-muzikante met de 'Brussels Philharmonic' , de 'Vlaamse Opera' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Ze is ook leerkracht aan de 'Academie voor Muziek, Woord en Dans' Gent. In januari 2016 werkte ze mee aan de theaterproductie ‘Moby Dick – en répétition’ in het Théâtre de Liège.

Severine heeft een vast kamermuziekensemble 'Klarinetensemble Solido' waarmee ze regelmatig optreedt. Ze is ook  actief lid van verschillende harmonieorkesten in België, klarinetchoirs 'Claribel' en 'The International Clarinets'.

Verder was Severine al soliste met: het 'Ciurlionis Stringquartet' uit Litouwen, 'The University of Utah Windensemble', 'The International Clarinets', muziekvereniging 'Da Capo' uit Leeuwarden, harmonieorkest 'Yver en Eendracht' uit Kaprijke, 'Claribel' tijdens TMEA in San Antonio en de Midwest Clinic in Chicago en met de 'Simon Bolivar Youth Symphony Band'.

Sinds 2008 is Severine dirigente van de 'Koninklijke Harmonie Concordia' uit Waarschoot. Sinds januari 2012 is ze lid van de PSGO-commissie van Vlamo, sinds maart 2012 werd ze aangesteld tot secretaris van de European Clarinet Association en sinds 2014 is ze administrative manager van International Music Promotion vzw.

Severine bespeelt de Buffet Crampon Tosca klarinetten.

www.severinesierens.be

 

 

Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2016 08:13