16 -December -2018 - 12:17

Wippelgem kermis 2011 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag, 10 september 2011 08:40
Zaterdag 20 augustus. Het is weer zover, WIK begint aan de zoveelste editie van Wippelgem kermis
We verzamelen op de parking van Zaal De molen en na enig overleg beslissen we in groep om de uitstap te starten zonder vest . Het is immers zeer zonnig weer en de temperatuur loop al snel op tot 28 graden.
Iedereen die wel eens te voet de mooie straten van Wippelgem bewandeld weet dat we over behoorlijke afstanden spreken. Mooi in de pas stappen en daar bovenop nog eens een instrument bespelen bij deze temperaturen is dan ook geen makkie. Gelukkig waren er, naast de 3 reguliere stops, ook nog 2 extra tussenstops ingelast. Zo werden we bij de families Van De Moere en Van Renterghem als koningen ontvangen en kregen onze muzikanten de kans om in de schaduw een beetje te bekomen van de geleverde inspanning. Bedankt aan beide families voor dit mooie initiatief. Voor diegene die het  onderweg eventjes te lastig kreeg was er een bezemwagen voorzien, bestuurd door niemand minder dan Albert De Keyzer.

Na een goede nachtrust waren onze muzikanten klaar om de Wippelgemse feestvierders te vergasten op een aperitief concert. Enkele bestuursleden, ondersteund door enkel vroege vogels, zorgden er voor dat het podium piekfijn in orde gebracht werd.
 Onder leiding van dirigent Joeri Van Hove brachten onze muzikanten zowel stevige marsmuziek als het moeilijker genre. Te horen aan het applaus  waren er voor beide genres sympathisanten aanwezig. Na de geleverde inspanning en een deugddoende consumptie, kon iedereen nog wat napraten voor de BBQ, waaraan menig muzikant deelnam,  van start ging.  Een prachtig initiatief van het feestcomité, proficiat.

De bestuursleden moesten deze keer het podium niet direct opruimen. Na de middag was er nog een optreden van de Koninklijke fanfare Willen Is Kunnen van Knesselare. Een samenwerking tussen WIK-Wippelgem en het feestcomité onder de naam “WIK IN HET KWADRAAT”. Het idee voor dit duo concert ontstond in 2010 op de trappen van Kinepolis Gent. Twee maatschappijen met dezelfde naam, die moesten toch eens samen optreden. Onder leiding van dirigent Josquin Rousseeuw bracht WIK-Knesselare het beste van zichzelf en konden zo ook rekenen op het applaus van de aanwezigen. Het orgelpunt was natuurlijk toen de twee maatschappijen samen een groot orkest vormden. Beide dirigenten kregen de kans om 1 mars te dirigeren. Zo mocht Joeri Van Hove het dirigentenstokje opnemen voor de mars “San Carlo”, en viel daarna de eer te beurt aan dirigent Josquin Rousseeuw om de mars “Willen Is Kunnen” te dirigeren.
Normaal zou de mars “Willen Is Kunnen” gedirigeerd worden door de auteur zelf, Dhr Gerard Van de Casteele, die op 92 jarige leeftijd nog steeds actief bugelspeler is bij WIK-Knesselare, maar wegens medische redenen liet hij de eer aan Josquin Rousseeuw. Dhr Van de Casteele is dus het levende bewijs dat muziek door elke leeftijd kan beoefend worden.

Twee ouderdomsdekens aanwezig op Wippelgem kermis:
1.       links, De Coninck Henri,91 jaar, tientallen jaren actief geweest als bestuurlid van WIK-Wippelgem
2.       Rechts, Gerard Van de Casteele,92 jaar, auteur van de mars “Willen Is Kunnen”en nog steeds actief bugelspeler

Laatst aangepast op zaterdag, 10 september 2011 12:44