top of page

DIRIGENT

Severine Sierens

Severine Sierens

Severine Sierens startte haar muzikale studie op 8-jarige leeftijd aan de Kunstacademie in Zomergem, waar ze eerst voor viool koos. Op 11-jarige leeftijd schakelde zij over op klarinet en ging ze les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Deinze bij Stefaan Cornelus.

In 2007 behaalde Severine haar Master aan het Lemmensinstituut bij Dhr. Eddy Vanoosthuyse. Daarnaast behaalde ze in 2011 een Master Na Masterdiploma en een Master in de Kamermuziek aan dezelfde instelling. Naast klarinet specialiseerde Severine zich op esklarinet bij David Van Maele . Severine behaalde in augustus 2020 het diploma ‘Master of Music’ met een bijkomende vermelding voor concert concept en theatraliteit aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL).

Naast haar opleiding volgde Severine ook master classes bij Freddy Arteel, Robert Spring, Robert Walzel, Louis Rossi, Howard Klug, Thomas Friedli, Thomas Röthlisberger, Eli Eban, Michel Arrignon, Hideaki Iwai, Marie Picard, Fan Lei, Jan Guns, Jacques Merrer, Florent Héau, Philippe Cuper en Jean-Luc Votano.

Severine nam al succesvol deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Ze was halve finaliste op de 'Young Artist Competition' van de International Clarinet Association in 2007 in Vancouver, de ‘12th International Clarinet Competition Ciro Scarponi’ in 2014 in Todi en de ‘3ième Concours International de clarinette Louis Cahuzac’ in 2019 in Versailles.

Severine werkte reeds als freelance-muzikante in de 'Brussels Philharmonic' , 'Opera Vlaanderen' en de 'Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht'. Ze is leerkracht aan de ‘GO! Kunstacademie Gent De Poel’ en de’ Stedelijke Academie voor Muziek , Woord en Dans’ Oudenaarde. In januari 2016 werkte ze mee aan de theaterproductie ‘Moby Dick – en répétition’ in het ‘Théâtre de Liège’.

Severine is lid van ‘Venturi Houtblaaskwintet’, het ‘Clariña Quartet’, 'Klarinetensemble Solido’ en ‘The International Clarinets’.

Verder was Severine reeds soliste met het 'Ciurlionis Stringquartet' uit Litouwen, 'The University of Utah Windensemble', 'The International Clarinets', muziekvereniging 'Da Capo' uit Leeuwarden, 'Claribel Clarinet Choir Guido Six' tijdens TMEA in San Antonio en de Midwest Clinic in Chicago, de 'Simon Bolivar Youth Symphony Band' en de ‘Free State Symphony’ in Bloemfontein (Zuid-Afrika),  ‘Symfonisch Ensemble Querceto’, ‘Roman Quartet’, ‘L’Orchestre da la Garde Républicaine’, ‘Nuove Musiche’ en het ‘Odeion String Quartet’.

Severine is dirigente van de 'Koninklijke Harmonie Concordia' uit Waarschoot en de ‘Koninklijke Fanfare Willen is Kunnen’ uit Wippelgem. Sinds 2014 is ze administrative manager van International Music Promotion vzw (organisator van de International Clarinet Competition Gent).

Severine is Buffet Crampon artieste.

www.severinesierens.be

  • Facebook
bottom of page